Suntem în căutarea unei/ui curatoare/or pentru blogul cultural

Introducere generală despre CSCI:

Coaliția Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova (CSCI RM) este o platformă națională de advocacy și activism în domeniul culturii, care, în calitate de organizație-umbrelă, reunește organizații neguvernamentale și inițiative necomerciale din sectorul culturii ce își desfășoară activitatea într-un mod autonom, fără imixtiunea statului sau sectorului comercial în politica lor curatorială și editorială.

Viziune: 

Un sector cultural independent consolidat.

Misiunea Coaliției Sectorului Cultural Independent din Republica Moldova:

Promovarea și consolidarea sectorului cultural independent din Republica Moldova prin desfășurarea unor activități de advocacy în domeniul culturii, campanii de vizibilitate, și crearea unui mediu colaborativ.

Termeni de referință pentru curatorul blogului cultural

Scop: Scopul blogului este de a face vizibilă scena culturală independentă din Moldova, de a comunica publicului larg valorile scenei și de-a crește nivelul de conștientizare a importanței culturii independente, de-a comunica texte cu abordări critice, de analiză pe subiecte relevante pentru sectorul cultural independent. De asemenea de-a spori capacitatea publicului de a citi/descifra limbajul artistic, în special al artei contemporane. 

Responsabilități:

  • Dezvoltarea și planificarea editorială pentru blog: Curatorul va fi responsabil de planificarea, crearea și editarea conținutului pentru blog, inclusiv articole, interviuri, recenzii, infografice și alte materiale multimedia.
  • Cercetare și analiză: Curatorul va trebui să cerceteze scena culturală independentă din Moldova și din alte țări, pentru a identifica povești interesante și relevante pentru publicul țintă.
  • Crearea și editarea conținutului: Curatorul va trebui să găsească autori care să producă articole originale și informative. Curatorul va trebui să editeze conținutul altor contribuitori. De asemenea, curatorul va putea scrie propriile articole și recenzii, inclusiv intervievarea artiștilor, scriitorilor și altor reprezentanți ai scenei cultural independente.
  • Managementul echipei: Curatorul conduce și coordonează echipa de colaboratori implicați producția de conținut, asigură respectarea termenelor limită planificați, ține legătura cu departamentu PR și comunicare al organizației. 
  • Monitorizarea performanței blogului: Curatorul va monitoriza traficul pe blog și va analiza datele pentru a evalua performanța conținutului și a identifica oportunități de îmbunătățire.

Calificări:

  • Experiență în scrierea și editarea de conținut online.
  • Cunoștințe despre scena culturală independentă din Moldova.
  • Abilități de cercetare și analiză.
  • Abilități de comunicare scrisă și verbală.
  • Abilitatea de a lucra independent și ca parte a unei echipe.

Beneficii:

  • Oportunitatea de a contribui la promovarea scenei culturale independente din Moldova.
  • Posibilitatea de a lucra cu o echipă faină dedicată din sectorul cultural independent.
  • Acces la o rețea vastă de artiști, organizații culturale și alți profesioniști din domeniu.

Timeline-ul proiectului:

iunie – noiembrie 2024

Overall budget:

Remunerarea curatorului – 2600 eur brut

Buget pentru producere de conținut – 2400 eur brut 

Pentru a aplica:

Vă rugăm să trimiteți un CV profesional și o scrisoare de intenție la cscirm@gmail.com . Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 29.04.2024

Leave a comment